СССР - это наша с тобой судьба и биография

kharch

kharch

03.12.2010 09:24:24

Тут багато тих, кому за 30, 40 мабуть деякi вже бiля 50.
Отож зачепили в своїй бiографiї частину цiєї країни.
Хотiлося б чути тут аргументи як позитивнi i негативнi про СРСР.
Що хто пам`ятає гарного, якi уроки можна звiдти взяти.
Вдачi!

Цитувати

Циник

Циник

03.12.2010 10:33:41

Мозг человека имеет свойство забывать негатив и помнить позитив. Это защитная фукция которая очень облегчает жизнь.
Зарисовки про СССР...
http://www.istpravda.com.ua/articles/2010/12/2/7354/

Цитувати

kharch

kharch

03.12.2010 10:43:12

Думаю необ`єктивно буде тут питати яка країна давала бiльше можливостей, бiльш комфортне життя: та, чи нинiшня. Переважна частина аудиторiя форуму це люди у яких склалося життя за нинiшнiх обставин. Нiхто нiколи не задоволений життям на 100%. Завжди є можливiсть росту. I, звичайно, для багатьох наших спiввiтчизникiв умови життя погiршилися. I все ж хотiлося б чути рiзнi аргументи i рiзнi факти якi можуть покращити наше розумiння чи в правильному наша країна рухається напрямку. Що ми втратили коли зник СРСР i що придбали.
Яскраво про ностальгiю за СРСР висловися Гiб опонуючи Iдальго.

Мучает ностальгия по СССР - не смывай неделю дома в унитазе, посиди на диете с одной перловой кашей и картошкой. Прежде чем зайти за бутылкой водки, постой 3 часа на улице под магазином - представь, что ты в очереди, вернулся в СССР. Попустит.

Зраху згадую бiльш схожi на мiннi поля нiж на отхожi мiсця тодiшнi суспiльнi туалети та постiйний дефiцит i надто скромний набiр продуктiв а також черги черги черги за найнеобхiднiшим.
http://www.istpravda.com.ua/articles/2010/12/2/7354/
I то були лише невеличкi шпильки.
Але почнемо який же був позитив?
- Якiсна безкоштовна освiта?
Я слово якiсна згадав у контекстi що те, що зараз теж є безкоштовна освiта але вона на загальну думку менш якiсна.
I що вона давала? 140 руб iнженеру? Якi результати працi цiєї хмари освiчених iнженерiв? Зяючi пусткою радiозаводи у райцентрах? Пiдводнi човни в степах України? Склади боєприпасiв якi ще й досi вибухають? Може чесних юристiв якi зараз складають кiстяк нашої прокуратури та судiв?
- Безкоштовне медичне обслуговування?
Воно i зараз нiби безкоштовне. Так, якiсть радянської медицини, на мою думку, була вища нiж української. Українська медицина деградує. Вона отримує фiнансування недостатнє для розвитку. I навiть це недостатнє фiнансування розїдається корупцiйними схемами. Але це проблема не тiльки медицини. Це загальна корупцiйна проблема, яка або буде вирiшена або опустить Україну на рiвень Iндiї чи Африки. Висновок - треба берегти здоров`я i не хворiти

Цитувати

kharch

kharch

03.12.2010 12:38:17

Трохи не СРСР, але красiвая i зай. банная Савєтская Луганщина.
Шабаш, пiрожниє i шашличкi на кiстках невинних жертв
http://www.istpravda.com.ua/short/2010/12/1/7080/

Максимець вживає щодо своїх критикiв матiрну лайку i пояснює їх активнiсть, зокрема, "недо... ом".

Треба багато випити щоб iмєть таку баришню.
Iдальго, наважуся стверджувати, - це отходящая комунiстична елiта якiй ров`язали язичок водка i старчєскоє слабоумiє.

Цитувати

Швед

Швед

03.12.2010 13:44:43

Харченко,

Ты эпоху домаразменного Брежнева в виде фот выложи. Магазины были полны товаров.

Очереди... Ну вы получили сытые прилавки и магазины с товарами... много там покупают???

:):):)

Нельзя однобоко судить о той эпохе. Ты же её выкормыш, а ведешь себя как иван родства не помнящий.

Цитувати

kharch

kharch

03.12.2010 14:17:06

Я намагаюся згадувати гарне, шановний Швед.
Та iнших запрошую.
В самий пiк епохи застою (1980) я фанатiв вiд футболу.
Виписував всi, якi можна, Спортивнi Газети, Совєтскiє спорти, журнал Старт.
Навiть в тi роки мав свої копiйки щоб задовiлняти пристрасть.
А хотiв я купити гарний футбольний м`яч. Помiть - це в часи коли спорт був нацiональною релiгiєю. Одного разу грав таким - угорьский, марка Тiп-Топ. Вiн шкiряний, але шкiра м`яка та гладенька. Коштував чи то 24 чи то 32р.
I ось назбиравши жаданих грошей вирушив за м`ячем до того, що менi було доступно - Черкас.
Дiйсно, ти правий - обласнi центри в нас забезпечувались значно краще нiж районнi. А районнi значно краще нiж села. Але я обiйшов всi Черкаськi спорттовари з тридцяткою грошей i не знайшов там жодного путнього футбольного м`яча. Були тiльки убогi київськi за 16р. Який я, з вiдчаю, i купив щоб потiм пожалiти.
Також запамяталися цiни на iмпортнi касети 9р у рублях деревяних та 60 копiйок у валютних.
I японськi двокасетники у черкаських комках за 1000-1500р.

Цитувати

Gib

Gib

03.12.2010 15:07:53

Эти дни не могут повторяться,
Юность не вернется никогда.
И туманнее и реже снятся
Нам чудесные, жестокие года.

С каждым годом меньше очевидцев
Этих страшных, легендарных дней.
Наше сердце приучилось биться
И спокойнее, и глуше, и ровней.

Что теперь мы можем и что смеем?
Полюбив спокойную страну,
Незаметно медленно стареем
В европейском ласковом плену.

Эти стихи написаны очень давно, белогвардейским офицером Николаем Туроверовым. Всегда было жаль ушедшего времени и юности, даже если они были очень жестокими...

Цитувати

Швед

Швед

03.12.2010 16:29:57

kharch: Я намагаюся згадувати гарне, шановний Швед.
Та iнших запрошую.
В самий пiк...

Харченко

Ну чего ты врёшь???
Не мне одному за сороковник тут. Кто скажет, что вру???

Машина. Заднее стекло "жигуля". По бокам фирменные мячи черно-белые по 32 рэ с надписью FIFA. В центре собака с шатающейся головой.
Если автовладелец бык-селюк понаглее, вместо собаки ментовский жезл либо фура, подарок такого же родича колхаря-быдлюгана, сотрудника ГАИ в чине ефрейтора. И серия на номерах НЕПРЕМЕННО "ж"...жандармы :):)

Я вру, скажите???

И немного поэзии... Что нам то кондовое, совковое. Для меня это фото--рыло майдана и майдаунов, что они и что после них.
Кста, фото свежак. После сегодняшнего выселения "борцов" из центра эуропэйскойи столыци.

Цитувати

kharch

kharch

04.12.2010 05:15:07

Мабуть тому, що блатнi дядi з волохатими рулями мали знайомих тьоть у спорттоварах i вигрiбали фiфа-м`ячi для жигулiв - дiтям таких м`ячiв не вистачало.

Цитувати

Швед

Швед

04.12.2010 09:43:29

Мячи были.
32 рубля за мяч в совковое время это ОЧЕНЬ дорого.
Вот мячи по 9 рэ и по 16 были дефицитом. Но черно-белые ФИФА в наличии были всегда.
Так и велосипеды. Раскладной "Салют" за 85 рэ--купи, а "Орлёнок", "Уралец", которые дешевые--сложнее.

Ты, Харченко, ТИПИЧЫЙ пример манкурта.

Цитувати
1 2 3 4 5 ... 65