dotnet
05.11.2013 10:20:28
касательно 5)
ворота будут закрываться/открываться по брелку автоматически. Никто руками ничего не будет закрывать-открывать.
Скорая позвонит в соотв. квартиру - откроете двери/ворота через домофон.
Пожарная/мчс будет звонить в любую квартиру - кто-то откроет.
Кроме того, насколько мне известно у скорых-пожарных-мчс есть спецбрелки для открытия таких домофонов. В случае обычного домофона на подъезд они же двери как-то открывают...
dotnet
05.11.2013 10:22:56
у меня простой вопрос не для собрания - на воротах и калитках аудио или видеодомофоны? будет ли с квартиры видно, кто подъехал-подошел к воротам-калитке?
Jok
06.11.2013 08:12:18
2 dotnet :
На воротах и калитках установлены видео домофоны
Jok
06.11.2013 18:39:14
Тестирование домофонов на калитках
Уважаемые соседи!
С сегодняшнего дня начинается тестирование домофонов на калитках
Замки на калитках открываются при помощи перепрограммированных ключей - таблеток.
Вы можете проверить работоспособность своих ключей на калитках.
Вход в парадные возможен как по «старым» так и по перепрограммированным ключам – таблеткам
На период тестирования до 15.11.2013 ворота на въездах во двор не будут закрываться
После запуска в эксплуатацию ворота будут открываться помощи перепрограммированных ключей - таблеток или дистанционных пультов
ABoroda
08.11.2013 10:26:49
Шановнi сусiди!
Хто отримав квитанцiї за жовтень? Менi нарахували за опалення аж 240 грн! I я навiть не знаю як це зрозумiти.
По-перше, за опалення ми завжди платили з затримкою на мiсяць, тобто плату за опалення в жовтнi нам мали включити в квитанцiю за листопад.
По-друге, минулого року за крайнi мiсяцi опалювального сезону оплата складала 50-70 грн. Так, цього року опалення ввiмкнули дещо ранiше, але холодно було аж один тиждень. Потiм, коли знову стало тепло, я батареї сильно прикрутив. Думаю, що багато хто вчинив так само.
dotnet
08.11.2013 10:37:13
меня тоже удивила платежка по отоплению
Laanna
08.11.2013 11:30:49
У меня стоят счетчики тепла, поэтому я буду предоставлять данные в СЖФ только в 20-х числах, соответственно квитанцию на оплату за тепло я получу в декабре. А те, у кого нет счетчиков, то они уже платят за месяц: октябрь-ноябрь. Наверное правильно, месяц как топят.
ABoroda
08.11.2013 12:04:32
Тi хто платять не по власним лiчильникам, всеодно отримували нарахування за тепло з затримкою на мiсяць.
Крiм того, ми то всеодно платимо не мiфiчну суму, а розбиття загального споживання на кiлькiсть квартир що платять по загальнобудинковому лiчильнику. Так що кiлькiсть спожитого тепла завжди (уже 2 зими платимо по квитанцiях) вiдповiдала коливанням температури. А тут така "радiсть". I справа ж не у сумi, а в тому що абсолютно незрозумiло як при +10 можна стiльки тепла спожити?
Laanna
08.11.2013 12:40:56
Шановний ABoroda (вибачте, не знаю Вашого iменi),
Так, дiйсно, Ви маєте рацiю, минулi зими перша плата за тепло надходила у груднi (iз затримкою), оскiльки показання лiчильникiв знiмаються в 20-х числах, тобто вiд початку опалювального перiоду жовтня по 20 листопада (квитанцiя у груднi)(вiд 20-го листопада по 20 грудня i т. д.)
Не зважаючи на те, що температура + 10, батареї грiють дуже добре, як при -10. Тож тi, хто установив собi лiчильники i розумiють, що вони платитимуть за показниками лiчильникiв, зменшують споживання (прикручують батареї – економлять тепло). У мене, наприклад, виставлена температура на 22-23 градуси, батареї ледь теплi (бо +10 на вулицi) i в квартирi комфортно. Однак тi, хто не має лiчильникiв, вони i не економлять, на жаль. Тому i «кочегарять» на повну, навiть нiхто i не додумався просто прикрутити батареї, щоб не переплачувати за тепло. Чи вони думають, що за надмiрне споживання тепла за їх хтось заплатить.
Заходила до своїх сусiдiв (якi без лiчильника) то у них сауна, всi вiкна вiдкритi навстiж. До батареї доторкнутись не можна. А Ви кажете +10. А Ви звернули увагу, що дуже жарко i на сходах де стоять батареї, i бiля квартир – а це все тепло, за яке ми всi платимо. I нiхто не здогадався прикрутити батареї щоб так безглуздо не використовувати тепло i не платити за нього. А ось коли прийшла квитанцiя, то всi ахаюють, чому так багато ми платимо. Ось коли ми навчимося економити, тодi i платитимемо менше.
ABoroda
08.11.2013 12:50:40
Ну от i у мене єдине пояснення - що люди просто вирiшили повiдкривати вiкна i погрiти вулицю.. I це при тому, що регулювання батарей стояло вiд самого початку (хоч i без термоголовок).
От так i задумаєшся про встановлення власних лiчильникiв. Цього року мене зупинило тiльки те, що в порiвняннi з сусiдом знизу я переплатив за останню зиму порядку 800 грн. А при вартостi лiчильникiв 3500-4000 грн ми отримуємо час окупностi бiльше 4 рокiв (а при тому, що лiчильники ще час вiд часу повiряти треба, то i того бiльше). Але при такому пiдходi до "економiї" серед сусiдiв, доведеться переглянути свою позицiю.