Shapka
07.12.2012 07:38:50
3, 4 будинки
Сусiди!
Виявилось, що серед нас є такi, яких лякають договори iз ЖЕКом.
Мовляв, зараз пiдпишу договiр без тарифiв, а ЖЕК потiм поставить страшенно високi тарифи. I все - я буду змушений платити, нiкуди не дiнусь. Бо договiр уже пiдписав.
Пiдписання таких "порожнiх" договорiв - це стандартна практика. Таким чином ЖЕК збирає необхiдну кiлькiсть мешканцiв будинку - щоб знати, економiчно вигiдно чи нi запускати будинок.
Ось що писав лiтом мешканець сусiднього iз нами будинку zint(ЖЕК той самий):
Скажу как инвестор уже сданного дома. Пока не подпишут 65-70 процентов жильцов, никто не даст Вам делать ремонт, не подадут свет, воду и не будут запускать лифты.
Для ЖЕКа не выгодно обслуживать дои, если там живет 20 человек.
У нас в доме 140 квартир и пока не подписали 90 человек (почти 70%) предварительный договор, нас не хотели пускать. Строил тот же Житло Инвест и принимал тот же Жек (Житло-сервис).
И можете подписывать предварительный договор, он стандартный для всех новостроек. Это предварительный договор и начислять Вам будут квартплату только после, ввода дома под заселение, а не как тут говорят, когда подпишут этот самый договор.(Типа я буду платить, а кто не заключил, платить не будет).
Дом отдают под заселение, проходит 2 месяца(читаем внимательно договор который заключали в ЖИ) и будете платить штраф 1000 грн., что не заключили договор с обслуживающей компанией, в данном случае с Житло сервисом. И автоматически будет Вам насчитываться квартплата.
Так, могу с уверенностью сказать пока не сгруппируетесь и не начнете действовать вместе, будете только тут общаться безрезультатно.
Shapka
07.12.2012 07:56:27
ЖЕК пише про формування тарифiв:
З метою забезпечення єдиного для всiх регiонiв пiдходу до формування тарифiв у сферi житлово-комунальних послуг постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.2011 №869 затверджено:
Порядок формування тарифiв на централiзоване водопостачання та водовiдведення;
Порядок формування тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй;
Порядок розрахунку роздрiбного тарифу на електричну енергiю;
Порядок встановлення роздрiбних цiн на природний газ для населення.
Тобто, затверджено як порядки формування тарифiв на комунальнi послуги (централiзоване опалення i постачання гарячої води, централiзоване водопостачання та водовiдведення, електричну енергiю, природний газ для населення), так i тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкової територiй.
Shapka
07.12.2012 07:57:18
Ось запит iз Урлiвської, 23: http://www.g-servis.kiev.ua/page10.php
Прошу вказати на пiдставi якого розпорядження КМДА дiє тариф 3,61 за метр квадратний" Утримання будинкiв та прибуд. територiї" за адресою: вул. Урлiвська,23
Для новозбудованих будинкiв тариф на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкової територiї розраховується вiдповiдно до Порядку формування тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного пiдходу до формування тарифiв на житлово-комунальнi послуги», та застосовується з моменту прийняття будинку на обслуговування.
Розрахунковi матерiали щодо тарифiв на послуги по прийнятих на обслуговування будинкiв надаються виконавчому органу Київської мiської ради (КМДА) та проходять процедуру затвердження.
Перiод прийняття рiшення вiдповiдним органом самоврядування щодо затвердження (погодження) тарифу на послуги становить деякий час, тобто, рiшення про їх затвердження (погодження) певний час вiдсутнє.
Разом з тим, iнформацiя щодо загального розмiру тарифу по будинку та iнша доведена до власникiв квартир та нежитлових примiщень з дотриманням вимог наказу Мiнiстерства регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства України вiд 30.07.2012 № 390.
Умовами договору про надання послуг з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй, який укладається мiж власниками квартир та КП «Житло-сервiс», передбачено здiйснекння перерахунку плати за послуги з утримання будинку та прибудинкової територiї з початку нарахувань у разi прийняттям органом мiсцевого самоврядування рiшення про встановлення тарифу для зазначеного будинку на рiвнi, нижчому нiж було доведено до споживача.
Iнформацiя щодо номеру та дати розпорядження виконавчого органу Київської мiської ради (КМДА), яким буде встановлено тариф на послуги з утримання будинку та прибудинкової територiї саме для будинку № 23 по вул. Урлiвська буде розмiщена на сайтi пiсля його прийняття та погодження у Головному управлiннi юстицiї у мiстi Києвi.
Crazy_Professor
07.12.2012 08:26:48
Соседи, неужели кто-то боится ЖЕКовский тарифов? Уже ведь летом проходили этот этап, всё разжевали.
Тем, кто боится переплатить ЖЕКу: платить Вы будете по тем тарифам, которые установят. Установят 5 грн/м - будете платить, альтернативы нет, страна у нас такая.
А вот завтра минус 11, в системе вода, порвёт трубы - будет Вам такая экономия, что мало не покажется...
zam
07.12.2012 08:28:47
После рассылки мне вчера еще звонили до позднего вечере. Очень многие и не знали о форуме, некоторые сидят и ждут пока им позвонят с ЖИ для подписания допсоглашения, всем рассказал, что и как. Многие боятся подписывать договор, я хочу всем напомнить, что мы живем в Украине, это нормальная практика, космических счетов нам не выставят. Я сам думал стоит или нет, но подписал, все просто.
Если у кого будут вопросы - звоните, пишите, что смогу - подскажу. Но еще раз призываю не затягивать с подписанием, ВСЕ хотят вселится, но не хотят действовать. Так что давайте, подписали и вперед ремонты клепать!
Shapka
07.12.2012 08:35:46
zam, я сама лично прозвонила все тел., что выслала вчера Вам, как минимум по 1 разу. Исключение - 13 тел: которые постоянно недоступны, не отвечают, неправильные.
Со всеми людьми я говорила - рассказывала новости по поводу допсоглашений, актов, ЖЕКа. Отвечала на вопросы и тд.
zam, ведь с Вами я тоже говорила, правильно? У меня все отмечено.
А то у меня сложилось мнение, что Вы считаете, что помимо смс-рассылки, раньше люди не получали никакой информации((
Дважды была массовая рассылка по-емейл, адресная рассылка по тем адресам, что были у меня в базе, прозвон, объявления на доме, на форуме Реалт, на домашнем форуме, посещения планерок по вторникам, ответ на миллион звонков (3 и 4 дом) - это мой вклад в заселение дома))
zam
07.12.2012 08:44:50
Shapka, я это пишу совсем не для того, чтобы упрекнуть, констатирую факт, вчера у меня сложилось впечатление, что некоторые просто чего-то не знали, кто-то еще ждет или думает. Я благодарен Вам за проделанную работу и за инициативу. Никак не хотел Вас упрекнуть или обидеть, если так показалось - приношу извинения.
Мне Вы звонили, разговор помню, все ок.
Shapka
07.12.2012 08:53:19
Спасибо за понимание)
zam
07.12.2012 08:59:22
А у нас шпиона нет в ЖЭКе? - чтобы понять ситуацию на пн 10.12. Мне все говорили, что бегут в ЖЭК, вчера, сегодня и в сбт.
Shapka
07.12.2012 09:03:24
Сьогоднi менi вiдзвонився сусiд, що пiдписав, люди трохи були. Але загальною кiлькiстю вiн не цiкавився.((