Молодежный квартал. Осокорки 2,3,4, стройплощадка 10, ул. Ващенка, дом 5 (Аркада)

Вовчик11

Вовчик11

19.04.2013 11:55:41

To luser:

".. Ну к Акту вы зря придрались. Это не суть важно, раньше акт, сейчас свидетельство, сути дела не меняет - дата ввода в эксплуатацию - это точка отсчета".

Сейчас - сертификат видповидности. Юриспруденция - наука формализованная, и если т. н. Компас "поощрит" служителей Фемиды - то это может иметь очень большое значение. А я не придирался к Акту.

Цитувати

Вовчик11

Вовчик11

19.04.2013 11:58:33

"... Насчет разграничения балансодержатель и эксплуатирующая организация - хороший вопрос. Если вы мне расскажите, что вы вкладываете в понятие эксплуатирующая организация, то я смогу прокомментировать. Вообще закон не использует такого термина. Есть балансодержатель и управитель. Более того, и в случае с балансодержателем и в случае с управителем может осуществляться передача дома на баланс".

Вот в этом Т. Монтян - специалист.

Цитувати

Елена_Николаевна

Елена_Николаевна

19.04.2013 12:00:59

Вовчик11,

Вы предлагаете мне изучить ПРОЦЕДУРУ во всех ее юридических нюансах? Думаете, мне 120 дней хватит?
Хочу Вам напомнить, что законы создаются на основании прецедентов. Если закон не предусмотрел интересы десятков тысяч людей и позволяет собой манипулировать, то эти десятки тысяч вправе требовать его коррекции (или правильного толкования) на основе подзаконных актов или прямых указаний ответственных лиц.

Иначе мы и по сей день жили бы в условиях рабовладельчества. И ситуация с Компасом - его частный случай.

Цитувати

Вовчик11

Вовчик11

19.04.2013 12:06:12

К сожалению, в нашей стране на сегодняшнем отрезке времени законодательные решения (как и решения Правительства и норм. акты министерств и т. д.) принимаются несколько из иных мотивов, нежели интересы десятков тысяч людей.

Я Вам больше скажу - даже из иных мотивов, нежели интересы миллионов людей.

Это факт.

Побеждать в этой борьбе нужно грамотно. А на "Ух!!" здесь не возьмёшь, к сожалению

Цитувати

Вовчик11

Вовчик11

19.04.2013 12:20:00

To luser:

"... Если вы мне расскажите, что вы вкладываете в понятие эксплуатирующая организация, то я смогу прокомментировать. Вообще закон не использует такого термина".

Не использует Закон "Об ОСМД". А Закон "О градостроительной деятельности" - использует.

Цитувати

luser

luser

19.04.2013 12:24:50

Елена_Николаевна: Вовчик11,
Вы предлагаете мне изучить ПРОЦЕДУРУ во всех ее юридических нюансах?...

Елена Николаевна, никто Вас не просит изучать Закон. Я прокомментировал некоторые ранее высказанные мысли с точки зрения закона и отметил те риски, которые могут возникнуть из уже озвученных мыслей. Далее возник ряд вопросов и мы с Вовчиком обратили внимание, что они не урегулированы.

Если тут на форуме найдется 3 человека для инициативной группы, у которых будет время заниматься созданием ОСМД (себя не предлагаю, поскольку времени у меня не хватит), то я готов оказать помощь с юридической точки зрения. Но из того что я вижу, моя помощь понадобиться лишь после того как мы найдем координаты всех собственником дома. Далее уже можно будет говорить о конкретных шагах и юридических действиях по созданию ОСМД.

Давайте сперва определимся с инициативной группой.

И я не совсем могу понять зачем Вам закрытая ветка, можем и тут обсудить все вопросы.

Цитувати

Вовчик11

Вовчик11

19.04.2013 12:29:37

Не знаю какой это может иметь эффект в дальнейшем (либо вообще не иметь эффекта) - но на данном этапе Вам можно было бы направить коллективные письма в Девелопер, КГГА и Антимон - с просьбой разъяснить, чем регулируется такая процедура, как передача дома в 120-дневный срок эксплуатирующей организации.

В том числе и с точки зрения ЗУ "Об инвестиционной деятельности", т.е могут ли инвесторы принимать участие в принятии такого решения.

В Девелопер - обязательно ценным письмом либо заказным ))

Цитувати

luser

luser

19.04.2013 12:41:04

Я думаю нам надо думать не о том, что может сделать Компас с Застройщиком, а о том, что можем сделать мы. Ибо в вопросах определения управляющей организации слово имеет ОСМД, а не отдельные жильцы. Поэтому надо решать вопрос с инициативной группой и искать координаты собственников.

Цитувати

luser

luser

19.04.2013 13:03:53

А может нам Киевсовет в чем-то поможет:

КИЇВСЬКА МIСЬКА РАДА
VII сесiя VI скликання

РIШЕННЯ

вiд 17 лютого 2011 року N 17/5404

Про заходи щодо сприяння дiяльностi об`єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв

Вiдповiдно до статтi 42 Земельного кодексу України, Законiв України "Про об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку", "Про Загальнодержавну програму реформування i розвитку житлово-комунального господарства на 2004 - 2010 роки", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.10.2002 N 1521 "Про реалiзацiю Закону України "Про об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку", рiшення Київської мiської ради вiд 16 вересня 2010 року N 12/4824 "Про затвердження Програми реформування i розвитку житлово-комунальною господарства мiста Києва на 2010 - 2014 роки", рiшення Київської мiської ради вiд 2 квiтня 2009 року N 143/1199 "Про заходи щодо пiдвищення ефективностi процесу створення та функцiонування об`єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв та житлово-будiвельних кооперативiв", рiшення Київської мiської ради вiд 15 липня 2004 року N 457/1867 "Про порядок передачi (надання) земельних дiлянок в користування або у власнiсть у мiстi Києвi", рекомендацiй Комiтету економiчних реформ при Президентовi України та з метою сприяння дiяльностi об`єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв в мiстi Києвi Київська мiська рада вирiшила:

1. З метою забезпечення ефективного утримання та експлуатацiї житлових будинкiв i прибудинкових територiй виконавчому органу Київської мiської ради (Київськiй мiськiй державнiй адмiнiстрацiї) до 31 березня 2011 року розробити:

1.1. Методичнi рекомендацiї щодо порядку передачi об`єднанням спiввласникiв багатоквартирних будинкiв у м. Києвi безоплатно у власнiсть, або у користування земельних дiлянок у межах забудови багатоквартирних жилих будинкiв.

1.2. Головному управлiнню земельних ресурсiв виконавчого органу Київради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) органiзувати роботу по розробцi проектiв землеустрою щодо визначення прибудинкових територiй.

2. Головному управлiнню житлового господарства виконавчого органу Київради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї):

- забезпечити надання iнформацiї iнiцiативним групам по створенню об`єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв м. Києва про склад спiввласникiв багатоквартирного будинку - власникiв квартир;

- до 31 березня 2011 року розробити типовий Статут об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку для забезпечення реєстрацiї ОСББ в органах податкової служби як неприбуткових органiзацiй. Рекомендувати головам дiючих ОСББ при необхiдностi внести вiдповiднi змiни в статути для реєстрацiї як неприбуткових органiзацiй;

- забезпечити своєчасну передачу житлового комплексу на баланс об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку, надавши при цьому план земельної дiлянки, технiчний паспорт будинку, вiдповiдну технiчну документацiю (iнвентарну справу, акт прийняття в експлуатацiю, плани зовнiшнiх мереж тощо) згiдно з вимогами постанови Кабiнету Мiнiстрiв України N 1521 вiд 11.10.2002.

3. Забезпечити цiльове використання коштiв, наданих на фiнансове забезпечення заходiв, передбачених Програмою реформування i розвитку житлово-комунального господарства м. Києва на 2010 - 2014 роки, направлених на створення нових ОСББ та функцiонування дiючих для здiйснення ними ефективного управлiння житловим комплексом, у тому числi:

- на виготовлення землевпорядної документацiї;

- на навчання посадових осiб ОСББ з питань, пов`язаних з реформуванням i розвитком житлового господарства;

- на першочергове фiнансування робiт з проведення першого пiсля створення ОСББ капiтального ремонту вiдповiдно до зобов`язань попереднього власника, встановлених законодавством;

- на фiнансування заходiв з енергозбереження вiдповiдно до законодавства.

Цитувати

luser

luser

19.04.2013 13:06:37

4. Встановити, що ОСББ самостiйно визначають розмiр плати учасникiв ОСББ за утримання житлових будинкiв та прибудинкових територiй, управлiння житлом i проведення капiтального ремонту. У разi, якщо розмiр плати за утримання житлових будинкiв та прибудинкових територiй, управлiння житлом i проведення капiтального ремонту перевищує встановлений законодавством розмiр плати за такi послуги, що розрахований у визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв порядку, ОСББ надається фiнансова допомога вiдповiдно до чинного законодавства, виходячи з встановленого Київською мiською радою розмiру плати за такi послуги.

5. Виконавчому органу Київської мiської ради (Київськiй мiськiй державнiй адмiнiстрацiї) передбачити в штатному розписi районних в м. Києвi державних адмiнiстрацiй створення структурних пiдроздiлiв по органiзацiї проведення роз`яснювальних робiт та надання методичної пiдтримки при створеннi об`єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв.

6. Контроль за виконанням цього рiшення покласти на постiйну комiсiю Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, на постiйну комiсiю Київради з питань земельних вiдносин, мiстобудування та архiтектури та на постiйну комiсiю Київради з питань бюджету та соцiально-економiчного розвитку.

Київський мiський голова 
Л. Черновецький 

Цитувати
<< 197 198 199 200 201 ... 426
Архів