AD_2008
31.01.2011 12:17:28
Слухайте, "поточних" цiн по нашому будинку не iснує - всi квартири були проданi ще рiк назад. Я, звичайно, здогадуюсь, що КМБ зараз буде видумувати "космiчну" (чи то вже "ригiональну") цiну на надлишковi метри...
Коротше, давайте вимагати кiнцевого розрахунку виключно по цiнах в перiод iнвестування. Вони не змiнювались протягом всiх 2-х рокiв будiвництва - то чому повиннi змiнитись пiд час видачi документiв???
TataSum
31.01.2011 12:26:10
вот барышня и намекала, что нам еще повезло, что мы не с Аркадой расчитываемся, так как по банковским стандартам мы бы платили по цене аналогичного дома, но текущей... а типа кгс берет по цене именно нашего дома....
но все это разговоры, пока я не увижу что за "доп" нам приготовили и какие там цены-никому не верю:-)
SInnka
31.01.2011 13:23:56
Меня например интерисует каким образом может КГС расчитываться с нами?? Т. к. согласно закона "Про фiнансово-кредитнi механiзми i..." мы должны проводить расчёт ТОЛЬКО через финансовые учреждения, а для этого Забудовник должен ОБЯЗАТЕЛЬНО создать ФФБ (тобиш через банк, в нашем случае это - Аркада и соответствующий ФФБ).
Что касается 10 дней. Подписание Акта может быть продолжено на срок не более 2-х месяцев от ЗАПЛАНИРОВАНОЙ ДАТЫ ВВЕДЕНИЯ В ОбЪЕКТА СТРОИТЕЛЬСТВА В ЕКСПЛУАТАЦИЮ. смешно:)
а наш дом уже официально введён в эксплуатацию?
zomka
31.01.2011 13:33:36
SInnka... А как тогда КГС сам продает квадраты?видимо могут. :)
AD_2008
31.01.2011 13:45:57
А що, цiкаво, вiдбувається у КМБ, коли у людини немає 20 +/- тис грн доплати за додатковi метри квартири... Ну залiзла вона в борги, коли купляла квартиру... Взяла кредит в Аркадi пiд 19% рiчних... Зараз втратила роботу... I немає бiльше грошей. Зовсiм....
Буде КМБ забирати квартиру (i продавати по новiй "космiчнiй" цiнi)? Чи шантажувати видачею свiдоцтва про власнiсть?
Якщо якийсь вiдповiдальний працiвник КМБ це читає, то нехай тут i вiдповiсть. Нормальним i правильним було б рiшення вiддати понаднормовi метри безкоштовно...
Я ж не винуватий, що їх помилково (!) набудували i зараз впарюють. Вони менi не потрiбнi!!! Зовсiм!!!
Якщо серйозно, то, думаю, є юридичнi пiдстави звертатись до захисту прав споживачiв i судитись з КМБ аж до виграшу справи. Краще вiддати грошi знайомому юристу, нiж будiвельному монстру...
SInnka
31.01.2011 13:57:24
А как платят те кто заключал договор с КГС? Вы перечисляете деньги на текущий счёт КГС? или какая-то другая схема проплаты?
AD_2008
31.01.2011 14:01:25
Я ще що подумав. А якби додаткових метрiв було не 2-3, а скажемо 10-15 метрiв. В документах же нiде не прописано максимальну кiлькiсть "впарюваних" метрiв.
Коротше, я все бiльше впевнений, що ми не повиннi платити за помилки будiвельникiв.
Сосед
31.01.2011 14:05:46
AD_2008, по логике - да! Нам не могут навязывать товар или услугу, которые мы не заказывали...
Shopman
31.01.2011 18:55:47
Мысля интересна, но почитайте договор в котором указано про "лишние" метры. Ведь не спроста они идут, я имею ввиду, есть погрешность при стройке. Как ни крути сантиметр в сантиметр построить не могут, поэтому и пишут про какие-то 0,5 метра которые никто платить не будет. Но слышали ли Вы что хоть 1 квартира построенная КГС сдался в минус по метражу???
Нас еб... т а мы крепчаем. Вроде как и не заказывали лишние метры, ибо действительно мне лишний метр в квартире нахрен не надо, зато около 10000грн сейчас отбашляй. Нах... оно мне надо? но договор подписали. и что теперь делать, одному только грамотному юристу известно. Я поддерживаю мысль AD 2008 что лучше заплатить юристу который выиграет дело чем КГС, зато на душе легче будет и не будешь лохом в глазах строительного монстра
AD_2008
31.01.2011 21:17:11
Дивiться, що я думаю:
1) метраж квартири – це суттєва (обов`язкова) умова договору. Це наше замовлення, а їх – виконання. Неналежне виконання має бути проблемою КМБ (та їх субпiдрядникiв), а не нашою.
Те, що в договорi не вказано конкретну кiлькiсть метрiв – не бiда. В даному випадку договiр складено з порушенням закону. Вiдповiдно, в судi цей пункт договору можна визнати недiйсним. Проектовану площу квартири вказано в багатьох документах "Аркади" (на основi яких ми i приймали рiшення про iнвестування) - цього для суду має бути достатньо.
2) Далi, КМБ буде вимагати з нас оплату, прикриваючись своїми «бумажками». Також шантажуватиме невидачею свiдоцтва про власнiсть на квартиру, поки не заплатимо. (При цьому зразу ж увiмкне "лiчильник": 10 днiв i про квариру забудь - чим не рекет?)
3) Якщо «монстр» дiятиме агресивно – доведеться заплатити (тактичний вiдхiд). Пiсля оплати та отриманя свiдоцтва подаємо до суду. Можливо доведеться робити це двiчi – спершу про визнання пункту договору недiйсним i, далi на основi першого рiшення, про поверення надмiрно сплаченої суми.
4) Пiсля виграшу справи ще, звичайно, доведеться потягатись з «монстром» через виконавчу службу...
«Розгребусь» на роботi – покопаюсь в законах на цю тему. Але нюхом чую, що правда на нашiй сторонi.
ПС. Нещодавно вiдсудив у банка («Форум») 1 тис грн банкiвської комiсiї по моєму рахунку ПП. "По тихому" пiдняли плату за обслуговування без повiдомлення «клiєнта» - помiтив випадково через 10 мiсяцiв. На судi банкiри показували фото стенду, на якому начебто вивiшували оголошення :) Суддя смiявся.