TataSum
01.02.2011 06:48:44
доброе утро, соседи...
почитала ваш воинственный настрой.... а кто ж тут сразу ремонты собирался делать-то? с судовой войной документы на дом оформятся через 2-3 года....
была вчера в кгс:-) признавайтесь, кто там до меня драконил Галину Николаевну, вычитывая списки у кого сколько метров? :-) народ бдит чужое "счастье"... Но, якобы, максимальный потолочный счет по нашему дому 30000 грн, основная масса -около 8-12000 грн... ну конечно от квартиры и этажа зависит...
97 доп угод на подписиси у боссов и через дня 2-3 нас начнут торжественно приглашать на подписание... срок на оплату -10 дней:-) цена-ваша средняя инвестиционная.
до того как эти допы не будут подписаны или оспорены вызовом БТИ, документы на право собственности оформлять не будут
это для информации...
я вот тут эмоции свои утихомирила, посмотрела, что у меня мои метры пошли в нужные места и приняла их как плюс... да, нежданчик в разрезе оплаты есть, будем что-то решать...
AD_2008
01.02.2011 07:23:45
Я рекомендую пiдписувати додатковi угоди з включеним диктофоном (наприклад, на мобiльному телефонi). Ваша розмова з представником КМБ буде пiдтвердженням того, що доп угода пiдписується Вами пiд тиском (невидачi свiдоцтва про право власностi). Це буде пiдставою для визнання цiєї доп угоди недiйсною.
Стане в нагодi, коли хто захоче судитися пост-фактум. До речi, для суду можна буде органiзуватись та подати колективний позов, скинувшись на висококвалiфiкованого юриста.
AD_2008
01.02.2011 07:50:59
"TataSum : 97 доп угод на подписи у боссов..."
Менi ще цiкаво, а чому тiльки 97, а не 126, як всього квартир у будинку? Рiзниця - 29 квартир - по ним або немає збiльшення площi, або вони "свої" i платити не будуть(???). Чи за них платитемо ми?
AD_2008
01.02.2011 08:32:29
Спецiально для Голицi та iнших чиновникiв Київмiськбуду (а також банкiрiв Аркади), якi планують примусити нас пiдписати додатковi угодi про оплату надлишкових метрiв новобудовi, викладаю набiр статей кримiнального кодексу, пiд дiю яких пiдпадають цi «дiяння».
I нехай вказанi добродiї не тiшать себе iлюзiями про карманнi прокуратуру та суд. За кожний злочин наступає покарання - рано чи пiзно...
Стаття 355. Примушування до виконання чи невиконання цивiльно-правових зобов`язань
1. Примушування до виконання … цивiльно-правових зобов`язань, тобто вимога виконати … договiр, угоду … з погрозою … пошкодження чи знищення їх майна …
карається виправними роботами на строк до двох рокiв або арештом на строк до шести мiсяцiв, або обмеженням волi на строк до двох рокiв.
Стаття 356. Самоправство
Самоправство, тобто самовiльне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дiй, правомiрнiсть яких оспорюється окремим громадянином … якщо такими дiями була заподiяна значна шкода iнтересам громадянина -
карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян або виправними роботами на строк до двох рокiв, або арештом на строк до трьох мiсяцiв.
Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем
1. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне … використання … службового становища всупереч iнтересам служби, якщо воно заподiяло iстотну шкоду … свободам та iнтересам окремих громадян … -
карається виправними роботами на строк до двох рокiв або арештом на строк до шести мiсяцiв, або обмеженням волi на строк до трьох рокiв….
Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень
1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дiй, якi явно виходять за межi наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподiяли iстотну шкоду … правам та iнтересам окремих громадян … -
карається виправними роботами на строк до двох рокiв або обмеженням волi на строк до п`яти рокiв, або позбавленням волi на строк вiд двох до п`яти рокiв…
Сосед
01.02.2011 10:08:44
Маленькая такая информация к размышлению...
Существует некое понятие "взаимозачета" "лишних" и "недостроенных" метров по дому в целом. Это, во-первых...
Во-вторых, раньше никто в КГС этих денег за "доп. площадь" не "вымогал"...
zomka
01.02.2011 10:09:22
AD_2008. Мне кажется, Вы пытаетесь "перестараться". Вы же своей рукой подписались под договором ФФБ, а именно под п.9.5, где вам описали ситуацию про расхождения по кв. м. Думаю, поздно "пить боржоми". Разве что добьетесь о признании договора недействительным. А потянете ли такое и на каких основаниях? Теперь, на основании Договора с Вами, Банк (или КГС) имеет право не выдавать Вам документы, т. к. Вы НЕ ВЫПОЛНИЛИ условия договора. Нет, я конечно ЗА не платить, но нет оснований пока так поступить! О каких превышениях полномочий вы говорите?
zomka
01.02.2011 10:13:09
Сосед: Маленькая такая информация к размышлению...
Существует некое понятие "взаимозачета"...
Сосед.. Думаете не "вымагали"? Мне кажется просто КГС строил панельки только, а там проще ситуевина. Либо вы говорите о "застойных" временах. На пьяного каменьщика уже не спишешь. Если порыться в инете по форумам, то и в России и в Украине дома с кирпичной кладкой идут не по четкому проекту и народ поднимает эти темы, и везде просили и просят доплачивать.
Сосед
01.02.2011 10:14:30
Давайте спросим о доплате у соседей, живущих в подобных "башнях" на нашем микрорайоне?
AD_2008
01.02.2011 10:15:07
zomka, коли ми пiдписували грабiжницькi угоди з КМБ та Аркадою, у нас не було другого вибору. Щоб отримати житло, ми мусили пiдписувати документи, складенi з порушенням закону.
Зараз же, коли житло побудоване, чому б не спробувати "наказати" цi фiнансовi мiшки? Ви ж не думаєте, що нашi доплати пiдуть на премiї трудягам-будiвельникам?.... Нашi доплати полетять на офшорнi рахунки Льонi, чи Вiтi чи ще кого.
zomka
01.02.2011 10:58:18
AD_2008.. Оно то так. Выбора (оптимального) не было. И как Вы сказали "Щоб отримати житло, ми мусили пiдписувати документи".. Мы подписались! Это факт! п.10.2 Договора гласит, что "Довiритель пiдтверждує, що до моменту пiдписання цього Договору Довiрителем своєчасно одержано вiд Банку необхiдну, доступну, достовiрну iнформацiю про умови участi у ФФБ...". Т. е. Вы свой выбор сделали осознано и в здравом уме. Теперь либо доказать, что Договор юридически не действителен (тут я не буду спорить - не компетентен), либо успокоится. Если первое, то на месте Банка (КГС) я бы просто отдал человеку его денежку и пусть себе купит аналогичную квартирку в другом месте.
ЗЫ-1 И что касается доплаты в целом, то я тут согласен что это просто выдуманное снятие денег. Если себестоимость дома 100грн, и сняв с инвесторов нужную сумму, то после его постройки и внутренних перемещений стенок стоимость дома останется те же 100грн.
ЗЫ-2 На этой печальной ноте я пожалуй прекращу обсасывать тему с доплатами за кв. м