katerina
06.03.2013 17:51:07
Ребята, не ищите подвоха в моем предложении, его тут нету, это выгодно всем, побороться стоит.
П. С.: И это вполне естественно, что я "включаюсь" в общественную жизнь нашего комфортного дома только тогда, когда касается меня лично (первого парадного).
PEV
06.03.2013 19:05:59
Катя, Новобудова свою проблему с убыточностью нашего дома уже решила, они утверждают, что ставки операторов котельни в наши тарифы заложены не были(правда это или нет, я не знаю), поэтому и требовать уменьшения стоимости отопления мы не можем, как и не можем потребовать оставить операторов, для этого нужны весомые аргументы, а не просто наше "не хочу". Мы можем написать письмо с просьбой разъяснить нам какие расходы были заложены в наши тарифы по отоплению, чтобы проконтролировать, действительно ли мы раньше не оплачивали содержание операторов. Расходы на подьезд по зарплате консьержей - 4000 грн., если мы собираем эту сумму, консьержи работают, если нет... соответственно.
katerina
06.03.2013 19:28:34
PEV, 100% все затраты, в том числе и на зарплату диспетчеров "сидят" в одной из составляющих нашего тарифа. В составляющей "за обслуживание внутренних систем". А то, что рассказывают сказки, я не удивляюсь :)
katerina
06.03.2013 19:29:11
ТОВ «НОВОБУДОВА»
Вiд мешканцiв будинку № 114 по вул. Козацькiй м. Києва
КОЛЕКТИВНА ЗАЯВА
Щодо роботи диспетчерiв у двох парадних
Усно вiд диспетчерiв ТОВ «Новобудова», якi цiлодобово знаходяться в першому парадному нашого будинку, нам нещодавно стало вiдомо, що з 01.04.2013р. ТОВ «Новобудова» має намiр звiльнити всiх диспетчерiв (в кiлькостi 4-х осiб фонд оплати працi яких становить 1300грн./диспетчера) i замiсть них встановити систему автоматичного керування та обслуговування котельної.
Вважаємо неправомiрним та недоцiльним проведення звiльнення диспетчерiв без обговорення цього питання з мешканцями нашого будинку на зборах, оскiльки встановлення автоматичної системи впливатиме на змiну складової тарифу з обслуговування систем будинку та вiдповiдно на можливi збiльшення у майбутньому тарифу для мешканцiв будинку. Крiм того, диспетчери проводять щоденне, декiлька разiв на день, зняття показань, що є необхiдним для утримання систем будинку в належному станi i це не можливо зробити автоматично. Також вважаємо, що змiна способу обслуговування котельної без диспетчерiв може суттєво знизити якiсть обслуговування та спричините несвоєчаснiсть реагування при аварiях чи збоях в системах будинку.
У разi звiльнення диспетчерiв будемо вимушенi звернутися до вiдповiдного органу, який здiйснює контроль за якiстю наданих послуг згiдно iз Законом України «Про житлово-комунальнi послуги».
Також вважаємо за необхiдне призначення в другому парадному диспетчерiв для обслуговування внутрiшнiх мереж та систем будинку у кiлькостi 3-х осiб з роботою сутки через двоє iз загальним фондом оплати працi 4000грн. При цьому додаткове збiльшення навантаження плати на мешканцiв будинку не повинно перевищувати 5000-6000грн. на будинок, тобто 50-60 грн. на квартиру. Даним листом власники квартир, що пiдписалися пiдтверджують згоду на проведення додаткової оплати в розмiрi 50-60грн з квартири.
Для вирiшення двох вищенаведених питань просимо термiново провести збори власникiв квартир за участю компетентних осiб ТОВ «Новобудова», про що вивiсити оголошення в парадних будинку.
Також просимо представнику власникiв квартир – Лубенськiй Катеринi Анатолiївнi (кв. 14) надiслати:
1. Вашi пропозицiї з даних питань.
2. Посадовi обов`язки диспетчерiв, що знаходяться в першому парадному.
3. Зазначити, яка складова тарифу включає в себе витрати на зарплату даних диспетчерiв i надати її детальний розрахунок.
4. Зазначити, яка складова тарифу має мiстити витрати на встановлення i обслуговування автоматичної системи, замiсть диспетчерiв i надати детальний розрахунок витрат на закупiвлю, встановлення та обслуговування даної автоматичної системи, замiсть диспетчерiв.
5. Надати нормативнi та iншу документацiю що свiдчить про дотримання якостi обслуговування при змiнi способу обслуговування замiсть диспетчерiв на автоматичну систему.
07.03.2013р. пiдписи власникiв квартир:
…………………….
alkain
06.03.2013 19:46:05
Катя, як би Вам пояснити... В принципi вище все пояснили.
Давайте по порядку. Автоматика це не щось ефiмерне, це частина котельної i її не будуть встановлювати, вона стоїть з моменту здачi будинку, тому грошi ВЖЕ ВИТРАЧЕНI. Є термiн "пусконаладочнi роботи", це певнi заходи по запуску i обслуговуванню певного обладнання, для виявлення дефектiв i настроювання обладнання. Показники, якi знiмали нашi оператори, потрiбнi були для статистики. Протягом 2х рокiв певна статистика була вироблена i не одному нашому будинку i тепер оператори не потрiбнi.
katerina
06.03.2013 19:53:16
alkain, я так не думаю, что диспетчеры по стандартам качества нужны только на 2 года, пусть дадут нормативы и пусть это (необходимость диспетчеров) проверят контролирующие органы.
Nicks
06.03.2013 20:37:18
Катерина,
Как бы Вам не казалось это удивительным, но тысячи км газопроводов в Украине обслуживаются автоматикой. Газовые датчики снимают показатели давления, температуры, концентрации отдельных компонентов... И ЭТО ВСЕ РАБОТАЕТ! Если Вы будете покупать автомобиль, то выберете росийский ВАЗ или какой-нибудь комфортный автомобиль напичканный электроникой? Не думаю, что 1-ый вариант. Утверждения о том, что автоматика снизит качество или надежность систем обеспечения котельной или пожаробезопасности абсолютно безосновательны.
Неужели Вам до сих пор не очевидно, что консьерж в 1-ом подъезде мало кому нужен? К чему эти сотни сообщений на форуме нашего дома каждый день?
А вот качество уборки общественных помещений на всех этажах и лестниц волнует явно всех. Заставить Новобудову делать это качественно, тем более за наш очень высокий тариф, интересно всем.
PEV
06.03.2013 20:42:46
Я бы оставила так:
ТОВ «НОВОБУДОВА»
Соколову М. М,
Вiд мешканцiв будинку № 114 по вул. Козацькiй м. Києва
КОЛЕКТИВНА ЗАЯВА
Щодо роботи диспетчерiв котельнi
Усно вiд диспетчерiв ТОВ «Новобудова», якi цiлодобово знаходяться в першому парадному нашого будинку, нам нещодавно стало вiдомо, що з 01.04.2013р. ТОВ «Новобудова» має намiр звiльнити всiх диспетчерiв (в кiлькостi 4-х осiб фонд оплати працi яких становить 1300грн./диспетчера) i замiсть них встановити систему автоматичного керування та обслуговування котельної.
Вважаємо неправомiрним та недоцiльним проведення звiльнення диспетчерiв без обговорення цього питання з мешканцями нашого будинку на зборах, оскiльки також вважаємо, що змiна способу обслуговування котельної без диспетчерiв може суттєво знизити якiсть обслуговування та спричините несвоєчаснiсть реагування при аварiях чи збоях в системах будинку.
У разi звiльнення диспетчерiв будемо вимушенi звернутися до вiдповiдного органу, який здiйснює контроль за якiстю наданих послуг згiдно iз Законом України «Про житлово-комунальнi послуги». Для вирiшення вищенаведених питань просимо термiново провести збори власникiв квартир за участю компетентних осiб ТОВ «Новобудова», про що вивiсити оголошення в парадних будинку.
Також просимо представнику власникiв квартир – Лубенськiй Катеринi Анатолiївнi (кв. 14) надiслати:
1. Вашi пропозицiї з даних питань.
2. Посадовi обов`язки диспетчерiв, що знаходяться в першому парадному.
3. Зазначити, яка складова тарифу включає в себе витрати на зарплату даних диспетчерiв i надати її детальний розрахунок.
4. Зазначити, яка складова тарифу має мiстити витрати на встановлення i обслуговування автоматичної системи, замiсть диспетчерiв i надати детальний розрахунок витрат на закупiвлю, встановлення та обслуговування даної автоматичної системи, замiсть диспетчерiв.
5. Надати нормативнi та iншу документацiю що свiдчить про дотримання якостi обслуговування при змiнi способу обслуговування замiсть диспетчерiв на автоматичну систему.
07.03.2013р. пiдписи власникiв квартир:
katerina
06.03.2013 20:44:34
Nicks, есть нормативы, и если диспетчера мне сами сказали, что они по несколько раз в день снимают показания и признаются, что сделать это без диспетчеров невозможно и не представляют как это Новобудова обеспечит, значит в их работе есть смысл. Я не верю, что 2 года они были для статистики :) Мы согласно закона имеем право на качественные услуги и на проверку качества, компетентный орган проверит, будут ли соблюдены нормативы при сокращении операторов (+уменьшение рабочих мест не в пользу Новобудовы) и даст компетентное заключение.
katerina
06.03.2013 20:46:43
PEV и др., давайте все свои правки (выделяйте цветом) и предложения, но только по этой теме (диспетчера-консьержки) мне на jrsk@ukr.net, чтоб я их тут не выискивала. Нет, надо большинство, а у нас 40 квартир, поэтмоу нам нужно учитывать интересы второго парадного.