zam
18.05.2012 16:28:52
Добрый день.
Был в 4ом доме, зайти обошлось в 20грн, непроблема. Как правило ключница там в первой половине дня, внутри все довольно достойно, готовность процентов на 98%. В свою квартиру не попал, был на 5или6ом этаже в трешке.
zkiv
18.05.2012 16:32:34
Всiм сусiдам добрий вечiр! Розмова з представниками забудовника по 1 будинку наштовхнула мене на думку з"ясувати мої права стосовно моєї квартири на сьогоднiшнiй день, коли я ще не отримала свiдоцтва на право власностi. Переглянула договiр купiвлi-продажу майнових прав i звернула увагу на деякi пункти. Зокрема: 1.4 Передача та приймання майнових прав здiйснюється сторонами за актом приймання-передачi майнових прав на квартиру пiсля введення об"єкту капiтального будiвництва в уксплуатацiю... Покупець набуває право власностi на майновi права на квартиру пiсля оформлення акту приймання-передачi майнових прав на квартиру(який я вже пiдписала). 1.5 Покупець пiсля набуття права власностi на майновi права на квартиру МАЄ ПРАВО ВОЛОДIТИ ТА КОРИСТУВАТИСЬ НЕЮ БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ!!! З цього приводу в мене виникає питання: Хто може менi перешкодити забрати ключi вiд моєї квартири. Та нiхто.... I тодi хай забудовник думає яким чином зв"язатися зi мною i доробити все що ним не зроблено i не перевiрено!!! Сроки вже пройшли.I яким чином йому передати будинок на баланс ЖЕКу. А останнiй не дуже спiшить його приймати... ТИМ БIЛЬШЕ ЩО ПIДПИСАНА ДОВIДКА У ЗАБУДОВНИКА ПРО ПЕРЕДАЧУ МЕНI КВАРТИРИ. Ще один цiкавий момент. Пункт 6.2: Продавець... пiсля завершення спорудження та введення в експлуатацiю, зобов"язується ОФIЦIЙНО повiдомити покупця.... про дату передачi будинку пiд заселення. Повiдомлення направляється за поштовими реквiзитами, вказаними в цьому договорi(купiвлi-продажу)протягом 10 робочих днiв з дати введення об"єкта в експлуатацiю. От менi й цiкаво коли ж менi хтось ОФIЦIЙНО чи НЕОФIЦIЙНО озвучить цю дату? Щось ця рiзина, що тягнеться безкiнечно мене дiстала. Всi такi великi начальнiки i керуючi що й страшно. Може вже будемо добиватися своїх прав? Бо здається що кiнця-краю ще не видно...
zkiv
18.05.2012 16:35:47
Доречi, консультувалась з юристами - всi права на житло вже належать нам. Навiть без свiдоцтва.
Инна58
19.05.2012 05:21:56
to zkiv.
Не хочу вас расстраивать, но это не так.
п.2 ст.331 Гражданского кодекса Украины говорит следующее:
Право власностi на новостворене нерухоме майно (житловi будинки, будiвлi, споруди тощо) виникає з моменту завершення будiвництва (створення майна).
Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатацiї, право власностi виникає з моменту його прийняття до експлуатацiї.
Якщо право власностi на нерухоме майно вiдповiдно до закону пiдлягає державнiй реєстрацiї, право власностi виникає з моменту державної реєстрацiї.
Тоесть, право собственности мы получим после оформления свидетельства о праве собственности в БТИ.
valjalja
19.05.2012 17:49:25
Обменяю свою 1-ую в 3 доме на 2-ую с моей доплатой в любом доме. Ответ в личку
gera
20.05.2012 16:13:35
Кому интересно, можете посмотреть к какому состоянию дома приводит хозяйничество Житло-Сервис в доме, которому 4 года отроду на соседней ветке Осокорки-9а, ул. Мишуги, 2 (Житло-iнвест)
tanon
20.05.2012 20:02:19
Сегодня вечером была на стойке! Пообщалась со строителями 3-го дома! Когда спросила вовремя ли сдадут дом, мило заулыбались. Говорят, что им плохо платят зарплату, поэтому многие бросают работу и уезжают. Мало кто хочет работать бесплатно, в этом вся проблема! Если бы нормально платили, доделали бы очень быстро! Вектор не сильно спешит платить своим рабочим. Еще сказали, что если прораб узнает, что кто-то пропустил инвестора на стройку, день бесплатной работы! Интересный подход у подрядчика, как я погляжу! Сдвигов за неделю очень мало!
gera
21.05.2012 06:01:57
Соседи по 3 дому, может написать офиц. письмо в Ж-И УКБ с требованием отчитаться о ходе строительства, с ними-то у нас есть договорные отношения, в отличие от "Вектора".
valjalja
21.05.2012 07:55:36
Давайте писать, есть образец какой-то? или давайте подписи собирать
volodk
21.05.2012 08:11:21
Меня интересует, что значить "плохо платят зп" и что этому причина ?
Нехватка денег ? Плохо платят иневеторы? нецелевое использование средств?
что же заставляет нас переживать ?
Насчет жалоб и писем. Я так понимаю, что, до срока сдачи, мы мало кого можем напрячь своими письмами. А вот после железобетонно сможем! Кстати каков размер пени в случае фак-апа застройщика ?
Я очень надеюсь, что все инвесторы заплатили вовремя и сейчас вопрос не в отсутсвии денег.
Всем хорошего дня.