RayCo
20.10.2011 07:26:57
Idalgo:
"ОСМД такие же воры как и ЖЕКи, только свои. Проверено"
Давайте не будем...
В дополнение. Тут недавно отписывался сосед из дома по Чавдар,3. У них плата составляет 3.70 грн вроде. Точно не помню, но меньше чем у нас. Почему так загадка.
Уточнюю - 3,57 грн за кв. м. При чому до серпня 2011 було 2,15 грн за кв. м. Чому був такий тариф - не знаю. Свого часу припустив, що це був тимчасовий тариф до того як усi послуги почали надаватись в повному обсязi (будинок зданий у 2009 роцi). Хоча можу i помилятись. Якщо чесно, то я не цiкавився цим питанням. Може вам варто з Ольгою Антонiвною про це поговорити? Як аргумент можна привести цю iнформацiю.
До речi щодо самого тарифу, то я тут трохи зробив певнi обрахунки i прийшов до висновку, що певна логiка в тому, що вiн вище нiж у нас - є. Зараз спробую пояснити:
Отже основнi затрати по обслуговуванню будинку пов"язанi з територiєю навколо, а також мiсць загального користування. Територiя у вас бiльша, але i загальна площа квартир бiльша, тож цей фактор я вирiшив не враховувати, так як воно десь одне на одне виходить. Залишається обслуговування мiсць загального користування (тут я маю на увазi майданчики на поверхах). Судячи з планiв будинкiв, то їх площа не менше, нiж у нас у свiчках. Тобто витрати на їх обслуговування (прибирання, освiтлення, поточний ремонт, обслуговування лiфтiв тощо) має бути не меншою, нiж у нас. АЛЕ! Загальна площа квартир на кожному поверсi у секцiї 1 та 3 дорiвнює приблизно 348 кв. м., секцiї 2 - 546 кв. м. В той час як у свiчках на Чавдар 3,5,7,9,11 - це 692 (!) кв. м. Тобто виходить, що при приблизно однакових витратах на обслуговування тариф на 1 кв. м. має бути вище лише через те, що база розподiлу менша. Знову ж таки я не обговорюю абсолютнi цифри, але говорю про те, що бачу логiку в тому, що тариф вище, нiж у нас.
galina131
20.10.2011 07:58:32
Феникс: galina131: "Хочу очень-очень поблагодарить всех активистов..."
А я ещё и на швейной...
"Феникс: А я ещё и на швейной машинке умею..."
Учту, когда дойдет дело до штор:))
galina131
20.10.2011 08:18:50
Феникс: Олег, мне интернет нужен уже числа с 1 ноября. Я так надеюсь. Так что если кто их...
Сергей, здесь уже писали телефоны фринета. Я их выписала, пишу Вам:
старший специалист отдела продаж Дарницкого ЦОА Кузьменко Марина 593-39-29
ALE
20.10.2011 09:09:31
Вiтаю, сусiди!
Нарештi знайшов час написати :)
Поздоровляю усiх iз майже :) готовнiстю будинку!
Оглянув квартиру: зауваження - стандартнi (багато хто писав вище).
Написав претензiї, до усунення їх - договiр не пiдписав.
АЛЕ ЩО ЦIКАВО!
Коли "звiряв" побачене в квартирi з отриманою ранiше технiчною характеристикою будинку, то на другiй сторiнцi (пункт "Система опалення") чорним по бiлому написано: тепло-лiчильники поквартирно. Сказав про це в битовцi, на що пiсля деякої паузи отримав вiдповiдь: якщо написано, значить встановлять :) Чекаю розвитку подiй i пропоную i вам поцiкавитися цим питанням.
Щодо тарифiв: реально ЖЕСТЬ. Зараз маю тариф 1,73 грн. (за квартиру в 60 м. - 103,63 на мiсяць). ОСББ, 18 поверхiв, 140 квартир, будинку 11 рокiв, стан гарний, все охайно, все прибирається. Вважаю, що цей факт - вирок жеку Ковальської i аргумент щодо ЯКНАЙШВИДШОГО створення ОСББ.
alex_chavdar
20.10.2011 09:16:53
Хмм...i справдi.. якось не звернули увагу за всiм.
Але там є ще й такий пункт:
Установка та розмiщення всiх видiв лiчильникiв:
- електролiчильники – поквартирно з установкою їх на поповерхових коридорах житлової частини;
- лiчильники холодної та гарячої води – поквартирно.
Тобто про опалення не пишуть...
Будемо питатись в Григорiвни i Маркеловича.
По тарифах: нiхто не знає чим закiнчилась iсторiя на Пчiлки? Там люди писали листи на Ковальську, проводили слухання i тд, але про результат цього всього на цьому форумi немає.
RayCo
20.10.2011 09:19:27
Щодо теплолiчильникiв, то весною мав щодо цього розмову з менеджерами Ковальскої. Коли менi видали пакет документiв для купiвлi квартири, то на листi Технiчнi характеристики будинку я помiтив, що вiдсутня iнформацiя про встановлення теплолiчильникiв на опалення. В той же час я чiтко пам"ятав, що на сайтi було вказано: "Система опалення:
двозонна, двотрубна горизонтальна, по квартирна з встановленням секцiйних радiаторiв, тепло лiчильники – по квартирно." Я поцiкавився де помилка i менi сказали, що лiчильники ставити не будуть, але їх встановлення передбачено проектом. До речi, на сайтi до сих пiр вказана стара iнформацiя.
Yes
20.10.2011 09:47:59
В аналогичном доме, который ранее упоминался на Гришко, возле Алладина, после того как правление пришло в руки ОСББ тариф 2грн.10 коп.
ALE
20.10.2011 09:50:46
///Тобто про опалення не пишуть...
Будемо питатись в Григорiвни i Маркеловича.
///
Так менi якраз Григорiвна i сказала: раз написано - поставлять :)
///тарифах: нiхто не знає чим закiнчилась iсторiя на Пчiлки? Там люди писали листи на Ковальську, проводили слухання i тд, але про результат цього всього на цьому форумi немає.///
Не знаю чим закiнчилось, але абсолютно впевнений, що не на користь мешканцiв. Подолати юридично опiр корпорацiї (читай - власника)який таким чином "заробляє" грошi практично неможливо. Реальний альтернативний вихiд судовiй тяжбi iз жеком - це вiдмова вiд його послуг i створення ОСМД. Просто зараз це ще й спiвпадає з "генеральною лiнiєю" КМДА. Я не є апологетом ОСМД, недолiки є i субєктивний чинник (особа що займає посаду голови правлiння)високий, але за сукупнiстю переваг/недолiкiв ОСМД точно краще. IМХО звичайно.
Idalgo
20.10.2011 10:08:25
"Так менi якраз Григорiвна i сказала: раз написано - поставлять :)"
Я, честно говоря, не помню чтобы в договоре было такое написано. Приду домой проверю. Мне до прочтения этого поста, казалось что именно технически предусмотрена возможность установки теплового счетчика, но ставить строители их не будут.
Idalgo
20.10.2011 10:13:07
Вообще то на сайте как то непонятно в характеристиках дома написано
С одной стороны
"Система опалення:
двозонна, двотрубна горизонтальна, по квартирна з встановленням секцiйних радiаторiв, тепло лiчильники – по квартирно."
С другой стороны -
"Облiк теплопостачання:
загальнобудинковий, з розподiлом на житлову та нежитлову частину (цокольний та перший поверхи, творчi майстернi, пар кiнг).
В то время, как-
Облiк водопостачання:
загальнобудинковий, з розподiлом на житлову (поквартирно) та нежитлову частину (цокольний та перший поверхи, творчi майстернi, пар кiнг).
Т. е. по части водоснабжения четко указано, что учет поквартирный, а по части учета тепла такого не указано.