Осокорки-6, стройплощадка 11, ул. Чавдар, 1 (Ковальская)

Idalgo

Idalgo

17.11.2011 08:44:16

"Закликаю не платити кошти за ненаданi послуги "

Денег с нас, пока, никто не берет. Проблема в другом - в том, что дом не подключают к коммуникациям.

Цитувати

Idalgo

Idalgo

17.11.2011 09:53:16

Neona:
Сережа, спасибо за идею по поводу установки бойлера- тоже уже думала как его...

Наташ, а как ты себе это представляешь - насквозб бить стенку и с другой стороны по стене будет металлическая пдастина?Типа, декор?
Я вот подумал, может в месте будущего крепления бойлера сделать в блоке отверстие и внутри нафаршировать его раствором?Раствор схватится и в будущем можно будет нормально заводить дюбеля?

Цитувати

ALE

ALE

17.11.2011 10:29:32

Stinger: Уважаемые соседи С Чавдар, беспокоят Вас соседи с Милославской9, как прошло ваше...

Вiдповiдаючи на питання шановних мешканцiв будинку на Милославської, 9, водночас зроблю спробу розставити деякi акценти щодо тарифiв, ОСББ тощо.

А) Питання тарифiв (+ громадськi слухання).
Чому це питання є актуальним (чому воно «на часi»)?
1. Тему тарифiв пiдняли не мешканцi, а ЖЕК (точнiше - занадто користолюбнi власники) Ковальської, оголосивши про явно абсурдний тариф 3,95 за м2. Таких тарифiв немає бiльше нiде, навiть в «елiтних» будинках Печерська, не кажучи вже про будинки бiзнес-класу, а тим бiльше економ-класу (до якого належить наш). Середнiй тариф по Києву складає (приблизно) 2,30 за м2.
2. Iнiцiатива (хоча i вимушена, через нинiшню конʼюнктуру КМДА) громадських слухань щодо тарифiв йшла не вiд нас, а саме вiд них. Для них цi громадськi слухання очевидно бачилися як шлях до легiтимiзацiї АБСУРДНИХ ТАРИФIВ. Ми (тi хто не полiнився прийти на захiд i пiдписати протокол) не дали цього зробити (я маю на увазi - допустити своєю пасивнiстю легiтимiзацiю АБСУРДНИХ ТАРИФIВ жеку Ковальської).
3. У Резолюцiї за пiдсумками громадських слухань по тарифах ми вказали на необґрунтованiсть i завищенiсть тарифiв i вказали шляхи для їх приведення до обґрунтованого рiвня. До речi, прецеденти успiшного судового оскарження «нових тарифiв» (в тому числi i розрахованих славнозвiсною «програмою ГIОЦ», на яку так натхненно посилалася бухгалтер жеку пiд час дискусiї) у Києвi вже мають мiсце i iнформацiя про них навiть зʼявлялася у ЗМI (якщо знайду посилання – додам).
4. На резолюцiю громадських слухань (згiдно закону) у встановлений термiн має вiдреагувати КМДА (питання тримаємо на контролi).

Користуючись нагодою, хочу висловити незгоду iз позицiєю шановних скептикiв, якi кажуть що питання тарифiв «не на часi».
Що саме тут НЕ НА ЧАСI? Нам не потрiбно було йти на слухання? Не потрiбно було формулювати i пiдписувати резолюцiю? Не потрiбно реагувати на нахабну спробу буквально залiзти нам до кишень i «облегшити» їх на «зайвих» КIЛЬКА СОТЕНЬ ГРИВЕНЬ В МIСЯЦЬ (починаючи вже з цього або наступного мiсяця)?

Цитувати

м319

м319

17.11.2011 10:31:36

Вниманию моих соседей из 3й секции. Я вчера проехал с 1 по 24 этаж. С 3 по24 двери с лифтовой площадки в коридор стоят неправильно. Я тоже писал по этому поводу заявление. Строители обещают устранить. Но на всякий случай поставил в известность об этом браке Ольгу Антоновну. Она также взяла этот вопрос на контроль. ЖЭКу эти проблемы (перевешивание 44 дерей) также не нужны.
Просьба к соседям напоминать об этом строителям и ЖЭКу.

Цитувати

ALE

ALE

17.11.2011 10:32:31

Stinger: Уважаемые соседи С Чавдар, беспокоят Вас соседи с Милославской9, как прошло ваше...

продовження...

Б) Питання ОСББ.
Дане питання активiзувалося, у тому числi, i через оголошенi жеком тарифи. Особисто я (як вже писав) не належу до «апологетiв» ОСББ, бо знаю зсередини як його плюси, так i його недолiки. Насправдi ОСББ порiвняно iз «професiйним» жеком – це крок назад у «суспiльному розвитку». Iнакше кажучи – крок вiд «розподiлу працi» до «натурального господарства». Користуючись марксистською термiнологiєю – вiд капiталiстичної формацiї до феодальної :). При натуральному господарствi люди самi, «на мiсцi», роблять усе що їм потрiбно. А при розподiлi працi кожну роботу виконують професiонали, кожен з яких спецiалiзується на певному видi дiяльностi i надають вiдповiднi послуги один одному. Це логiчно i розумно, оскiльки дозволяє одночасно забезпечувати i вищу якiсть кiнцевого продукту (в даному випадку – обслуговування будинку), i заощаджувати кошти (в даному випадку – зменшити витрати у виглядi комунальних платежiв). В iдеалi жек дає нам доступнi i якiснi послуги, а ми йому – помiрну i регулярну оплату.
Тобто, по iдеї, послуги «профi» (жеку) повиннi бути ЯКIСНIШI i одночасно ДЕШЕВШI, нiж «самообслуговування» у виглядi створення та утримання ОСББ.

До уваги працiвникiв Ковальської, якщо вони читають цей форум:
Якщо трапиться диво i ваше начальство «пiд тиском громадськостi» раптом одумається та запропонує нам справдi партнерськi вiдносини, а не принцип регулярної «стрижки» солодких лохiв, як це виглядає зараз, то я буду першим хто поставить пiд сумнiв потребу створення ОСББ. Думаю, як i решта мешканцiв будинку з активною позицiєю.
Але що ми (поки що) бачимо в реальностi? На дiлi ми бачимо, що в тарифи жеку увiйшли непомiрнi накладнi витрати у 75% вiд вартостi послуг («бонуси» для начальства), роздутi штати (9 прибиральниць 1,8 двiрника на ПОВНIЙ СТАВЦI на один будинок), прибирання снiгу у серпнi та прибуток понад 7 %. За таких умов говорити про ефективнiсть такого жеку просто смiшно.
Тобто, при таких апетитах жеку (його власникiв) виходить набагато дешевше «повернутися до натурального господарства» :(

Отже, згадану вище резолюцiю громадських слухань можна розглядати як запропонований нами жеку компромiс: ви нам - нормальнi тарифи, а ми - обираємо вашi послуги, а не вiдмовляємося вiд них (БО МИ МАЄМО ТАКЕ ПРАВО i ТАКУ МОЖЛИВIСТЬ).
А щоб у жеку не виникало iлюзiй щодо безальтернативностi його «послуг» для нас – ми ВЖЕ розпочали неквапливу пiдготовку до створення ОСББ (створення iнiцiативної групи, збiр пiдписiв тощо). Iз тим, щоб коли остаточно станемо власниками (а жек при цьому не змiнить свою позицiю) – не втрачати ще кiлька мiсяцiв на пiдготовчi та органiзацiйнi питання (платячи при цьому вдвадорога за нереальними тарифами). Цим ми даємо жеку зрозумiти, що право на нашi платежi ПОТРIБНО ЩЕ ЗАРОБИТИ у конкурентнiй боротьбi, а не виставляти нам як якiсь штрафнi санкцiї за принципом «Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать».
Таким чином, створення ОСББ є не самоцiллю, а адекватним захисним механiзмом.

I в цьому питаннi також не розумiю шановних скептикiв: що i чому ми робимо тут неправильно або передчасно?

Цитувати

Феникс

Феникс

17.11.2011 10:59:58

Щодо фрази "договiр укладений мiж нами та ЖЕКом є нiкчемним".

Шановнi, це ще не договiр. Договiр не може бути дiючим, поки ЖЕД не прийме будинок. Договiр повинен мати дату i номер реєстрацiї. Я так розумiю, що ЖЕД договори збирає, а дату на них поставить в день прийомки ЖЕДом будинку. Так менi пояснила Ольга Антонiвна.

Тобто, пiдписавши цей документ ми погодились з тим, що як тiльки будинок "включать" - ми будемо платити за комунальнi послуги.

Нiкчемний договiр - це такий, що протирiчить законодавству i не може бути використаний. А нашi договори просто є сьогоднi недiючими. Дай Бог, щоб вони почали дiяти як можна ранiше.

Щодо фрази "потрiбно реагувати на нахабну спробу буквально залiзти нам до кишень i «облегшити» їх на «зайвих» КIЛЬКА СОТЕНЬ ГРИВЕНЬ В МIСЯЦЬ" хочу уточнити, що в актi на отримання ключiв є фраза, що ми договiр щодо коммунальних послуг ...ще будемо укладати. Я не виключаю, що з Києвенерго будемо кожен укладати i окремий договiр. Так що ми ще зобов`язань по тарифах не брали, цi процедури ще попереду.

Цитувати

м319

м319

17.11.2011 11:07:52

Ув. Феникс, Идальго, Неона.
Я планирую вешать бойлер на анкеры (болты с резьбой) приваренные к пластине
толщиной 1,5-2мм. А пластину можно прикрепить к нашей стене на 4-6 коротких дюбелях.

Цитувати

Феникс

Феникс

17.11.2011 11:20:21

Я поцепил бойлер неделю назад на 4 сквозных болта. С обратной стороны стены поставил шайбы диаметром с 4 см. Бак пустой, а стена начала деформироваться. Не знаю, сколько там штукатурки, но "стена вогнулась внутрь" под давлением этих шайб. Видимо, на глубину штукатурки.

Теперь я купил в Епицентре две планки из дюралюминия толщиной 4 мм и размером 5х50 см. кв. и поставлю планки вместо шайб. А то боюсь наливать воду в бак.

Цитувати

м319

м319

17.11.2011 11:37:08

Для Идальго и соседей для укрепления стены особенно на стыках с бетонными ко-лоннами армировать штукатурной сеткой при облицовывании плиткой. Плиточники
обычно знают как это делать.

Цитувати

Idalgo

Idalgo

17.11.2011 11:46:40

"для укрепления стены особенно на стыках с бетонными ко-лоннами армировать штукатурной сеткой при облицовывании плиткой"

м319, спасибо. Я так уже и решил - армировать сеткой, правда не штукатурной, а металлической. Сверху проштукатурить бетонным раствором. Стыки укрепить стальными уголками.
Я бы, правда, эти стальные уголки засунул в одно место безруким строителям-бракоделам от Ковальской и их начальству, которые за те деньги, что мы им платим, выкладывают шатающиеся стенки

Цитувати
<< 246 247 248 249 250 ... 525
Архів